Sieraden

Yoell…make a difference

YOELL®(‘you will’) is de merknaam van een unieke sieradenlijn die handgemaakt wordt door HIV geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika. Deze vrouwen worden getraind in het vervaardigen van exclusieve armbanden.

HIV geïnfecteerde vrouwen worden in Zuid-Afrika nog vaak verstoten uit hun familie en leefgemeenschap. In de health information centers van het MKI maken zij deze YOELL® sieraden waarmee zij geld verdienen om hun eigen gezin te kunnen onderhouden. Hierdoor verdienen ze ook weer een plek terug in de maatschappij.

Door met HIV ‘gewoon’ door te leven, te werken, gezonde kinderen op de wereld te zetten en goed voor hun kinderen te zorgen, zijn deze vrouwen bovendien hét voorbeeld in de townships van echte ‘women empowerment’

De opbrengst van de verkoop van YOELL® sieraden gaat direct terug naar Zuid-Afrika: naar de vrouwen die de sieraden maken én naar de projecten van het Medical Knowledge Institute.

World of Beauty ondersteunt dit goede doel door de verkoop van de Yoell armbanden. Deze zijn mooi, origineel en goed van prijs. Bent u geïnteresseerd, loopt u dan eens binnen om de collectie te bekijken.